I lona toe faʻaleleia mai le 2020 downturn, o le tau o le Brent na faʻafiafiaina i le $ 70 / bbl. Maualuga tau i le 2021 o lona uiga maualuga tupe tafe mo gaosiina, atonu e oo lava i faamaumauga-tulaga maualuga. I totonu o lenei siosiomaga, lalolagi atoa faufautua faufautua Wood Mackenzie Fai mai le aufaipisinisi e manaʻomia le faʻaeteete.

"E ui o tau e sili atu i le $ 60 / bbl o le a sili atu ona lelei mo tagata faʻatautaia nai lo le $ 40 / bbl, e leʻo auala uma e tasi le malaga," o le tala lea a Greig Aitken, o se Faʻatonu ma le au auiliili faʻalapotopotoga a WoodMac. “O loʻo iai pea faʻalavelave tau o tau o oloa ma faʻalavelave ile tupe. E le gata i lea, o le suia o tulaga o le a avea ai le faʻataunuʻuina o faʻatinoga ma mea faigata tele, ae maise lava e fesoʻotaʻi ma le faia o feutanaiga. Ma e i ai le hubris e sau i luga upswing uma, pe a paʻaga amata amata ona manatu faigata aʻoaʻoga lesona pei o aso ua leva manatu. Lenei masani lava ona taʻitaʻia ai i le soʻona faʻataʻitaʻiga ma le faʻamalieina. "

Fai mai Mr Aitken e tatau i le aufaipisinisi ona tumau i le taua. O faʻailoga mo le manuia ile $ 40 / bbl o loʻo avea pea ma faʻailoga mo le manuia pe a oʻo atu i luga le tau, ae e iai foʻi numera o faʻafitauli e tatau ona manatua e le au faʻataʻavale. Mo le tasi, sapalai filifili tau faʻatupeina e le maalofia. Fai mai Wood Mackenzie o le sapalai o oloa ua uma ona faʻataʻamiloina, ma o le faanatinati o gaioiga o le a sili atu ona vave faʻamalosia maketi mafua ai tau o le siʻitia vave.

Lona lua, o faaupuga tau tupe e ono fufusi. O le siʻitia ai o le tau o le suauʻu o se mafuaʻaga autu lea mo le faʻaletonu o tupe. E tele faiga tau tupe e alualu i luma ma ua setiina e siitia ai sea a le malo i le maualuga tau otometi, ae tele e leai.

"O manaʻoga mo se 'sao talafeagai' o le a leo tele i tau maualuluga, ma o le faʻamalosia o tau o le a leiloa," o Mr Mr Aitken. "E ui o kamupani suauʻu e teteʻe i suiga o tala o tupe ma le taufaʻamataʻu o le maualalo o tupe faʻafaigaluega ma nai galuega, o lenei mea e ono faʻavaivaia e ala i le fuafua e faʻagafua pe selesele aseta i nisi o itulagi. Maualuga lafoga lafoga, fou afu polofiti polofiti lafoga, e oʻo foi lafoga carbon mafai ona faʻatali i totonu apaʻau. "

O le siitia o tau e mafai ai foi ona taofia le toe fetuunaiga o faila. E ui o le tele o aseta o loʻo faʻatau atu, e oʻo lava i le $ 60 / bbl lalolagi, tagata faʻatau o le a tau utiuti lava. Na taʻua e Mr Aitken, o tali i le le lava o tupe faʻatau e le suia. E ono mafai e tagata faʻatau ona talia le tau o le maketi, faʻatau atu aseta e sili atu ona lelei, aofia ai faʻafitauli i le pisinisi, pe taofiofi pea.

"O le maualuga o le suauʻu aʻea, o le sili atu ona faʻamamafa le suiga i le taofi mau i aseta," o lana tala lea. "O le aveina o le tau o le maketi sa i ai o se filifiliga faigofie pe a fai o tau ma talitonuina e maualalo. Ua atili ai ona faigata ona faʻatau atu aseta i se tau maualalo i le siʻitia o le tau. O aseta o loʻo gaosia ai tinoitupe ma e toʻatele le aufaʻatau e faʻatau atu talu ai le faʻateleina o latou tinoitupe ma sili atu ona fetuʻunaʻi. "

Peitaʻi, e taua tele tulaga faʻatulagaina maualuga o faila. Fai mai Mr Aitken: "O le a faigata ona taofi le laina i tau e sili atu. Kamupani na talanoa tele e uiga i amio pulea, taulaʻi i aitalafu faʻaititia ma faʻateleina tufatufaina atu tufatufa. Nei e faigofie finauga e faia pe a suauu e $ 50 / bbl. O lenei iʻuga o le a faʻataʻitaʻia e le toe faʻafoʻiina o tau, faʻateleina tupe maua ma faʻaleleia le lagona i le vaega o suauʻu ma kesi. "

Afai o tau o loʻo taofia i luga atu o le $ 60 / bbl, o le tele o IOC e mafai ona toe agaʻi i tua i a latou nofoaga faʻamafanafanaga i se taimi vave nai lo le tau e $ 50 / bbl. Ole mea lea e maua ai le lautele avanoa mo avanoa faʻaosooso agai atu i se malosi fou poʻo le faʻamamaina. Ae o lenei mafai foi ona faʻaaogaina i le toe faʻatupeina i luga atinaʻe.

O tagata tutoʻatasi atonu e vaʻaia le tuputupu ae vave toe foi ia latou lisi o mataupu: tele US tutoʻatasi na i ai lava-faʻatapulaʻaina tupe faʻaalu faʻatapulaʻaina o 70-80% o faʻagaioiga tinoitupe tafe. Deleveraging o le faʻamuamua lea mo le tele o kamupani aitalafu a le US, ae fai mai Mr Aitken, o loʻo tuua ai pea le avanoa mo le fuaina o le tuputupu aʻe i totonu o le siʻitia o tupe maua. Ma le isi, toʻatele faʻavaomalo tutoʻatasi na faia le tutusa ituaiga o suiga suiga e pei o le mamalu. E leai a latou mafuaʻaga faʻapena e faʻalu ese ai le tafe o tupe mai suauʻu ma kesi.

"Mata e mafai ona toe aveʻese le vaega? Ae o le mea sili, o le taulaʻi atu i le maufetuunaʻi o le a avea ma auala i se talanoaga e uiga i le faʻaaogaina o le tau. Afai o le maketi na amata amata toe faʻateleina tuputupu aʻe, e mafai. E ono tele se kuata o le aofai o ana tupe maua e maua ai, ae o le suauʻu e iai lona talaaga o lona fili sili lea ona leaga, ”o le saunoaga lea a Mr Aitken.


Taimi Post: Ape-23-2021